X

Marka Tescil Fiyatları

Marka Tescil Fiyatları


Marka kişi veya firmaların isim, logo, renk, kelime ve kişi adlarını başkalarından ayıran her türlü işarettir. Marka tescili ile markanızı ya da logonuzu koruma altına alarak tüm kullanım haklarını elde edebilirsiniz. Marka başvuruları şahıs ya da şirket üzerine yapılabilir. Türk patent ve marka kurumunun faaliyet alanlarına göre belirlemiş olduğu 45 sınıf bulunmaktadır. Bu 45 sınıf içerisinde 1-34. Sınıfa kadar olan bölüm üretim sınıfını, 35-45 arasında kalan sınıflarda hizmet bölümlerini kapsamaktadır. Marka isminiz ve faaliyet alanınız ile belirlenen sınıflarda Türk patent ve marka kurumunda markanızın araştırması sağlanır. Marka müşahitliği ile birlikte markanızın başvurusu yapılmaktadır. Marka başvurusu şirket üzerine yapılacak ise ; vergi levhası ve logo başvuru için yeterlidir. Şahıs üzerine ise kimlik fotokopisi, adres bilgileri ve logo ile marka başvurusu yapılmaktadır.

Marka tescil fiyatları marka başvurunuza eklenen sınıflara göre belirlenmektedir. Tek sınıflı marka tescil ücreti ve/ veya ilave eklenen her sınıf için marka tescil ücretleri farklılık göstermektedir. Marka başvuru ücreti ödenerek Türk patent ve marka kurumuna başvuru yapılır. Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılmış olan her bir başvuru kurumdaki inceleme işleminden sonra resmi marka bülteninde yayınlanır. Her ay 2 kere resmi marka bülteni yayınlanmaktadır. Resmi marka bülteninin yayın süreci 2 aydır. Bu 2 aylık yayın sürecinde itiraz gelmediği takdirde tescile bağlanmaktadır.

Tescil belge ücreti

Tescil belge ücreti ödenip tescil edilir. Markanın koruma süresi 10 yıldır.10.yılın sonunda yenileme ücretinin ödenmesi ile birlikte markanız 10 yıl daha koruma altına alınabilir.

Tescil işlemleri ile ilgili aşağıdaki hizmetlerin işlem ücretleri bulunmaktadır.

Tek Sınıflı Marka Başvuru Ücreti

Marka Başvurusu Ek Sınıf Ücreti

Marka Tescil Ücreti

Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme Ücreti

Marka Sicil Sureti Düzenleme Ücreti

Devir-Kısmi Devir İşlemi Kayıt Ücreti

Birleşme, Bölünme veya Ayni Sermaye Koyma Borcu Gibi Yapısal Değişikliklere İlişkin İşlem 

Ücreti Miras Yoluyla İntikal İşlemi Kayıt Ücreti

Lisans Kayıt ve Lisans Yenileme Ücreti

Rehin İşlemi Kayıt Ücreti

Rüçhan Hakkı Kayıt Ücreti

Sınıflandırma Listesi Düzenleme Ücreti 

Rüçhan Hakkı Belgesi Düzenleme Ücreti

Yayımlanan Marka Başvurularına İtiraz Ücreti

Marka Bilgilerine İlişkin Resmi Yazı Düzenleme Ücreti

Madrid Protokolü Uyarınca Uluslararası Marka Başvurusunun WIPO'ya Bildirilmesi Ücreti

Madrid Protokolü Uyarınca Sonraki Belirleme ve Diğer Taleplerin WIPO ya Bildirilmesi Ücreti

Madrid Protokolü Uyarınca Yer Değiştirme ve Dönüştürme Ücreti

Marka Başvurusu Bölünme Ücreti

Marka Yenileme Ücreti

Koruma Süresi Sona Eren Marka Yenileme Ücreti

Marka Kısmi Yenileme Ücreti

Koruma Süresi Sona Eren Markanın Kısmi Yenileme Ücreti

Tanınmışlık Tespiti Talebi İnceleme Ücreti

İlgili Konular
Patent Hakkı Nedir?

Pek çok buluş sahibinin “Patent nedir? Patent hakkı nedir?” Gibi sorular sorduğu bilinmektedir. Patent, buluş ve fikirlerin belli bir süre ile tüm kullanım haklarının buluş sahibine ait olma durumudur. Çoğunlukla patent suresi 100 yıl gibi bir süre o…

Devamını Oku

Türk Patent Sorgulama

Öncelikli olarak “Patent nedir?” sorusuna değinmekte fayda vardır. Patent, bir buluş ya da tasarımın tüm yeniliklerinin bir şirket veya bir kişiye ait olmasını resmileştiren belgedir. Bir ürün ya da tasarımın patentini alma durumunda satış, üretim ve…

Devamını Oku

Marka Patent Sorgulama

Marka Patent Sorgulama işlemleri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından oluşturulmuş veri tabanından yapılmaktadır. Öncelikle markanın tescile konu olup olmadığı ve ayırt ediciliğinin kontrol edilmiş olması gereklidir. Mark Patent Sorgulama işlemi ya…

Devamını Oku

Faydalı Model Patent Farkı

Faydalı model; yeni ve sanayiye uygulanabilen her gelişme faydalı model ile korunmaya alınmaktadır. Kimyasal formül, yöntem ve sistemler faydalı model tescili ile koruma altına alınamazlar. Bu işlemler için kişi veya kurum mutlaka patent başvurusu ya…

Devamını Oku

Tasarım Tescil

Daha önce kamuya açılmamış, yeni ve ayırt edici niteliğe sahip olma şartlarını taşıyan tasarımların kullanılma hakkının sahibinde olmasını sağlayan durum tescil işlemleridir. 6769 sayılı Kanuna göre bir buluşun tescil edilebilmesi için yeni ve ayırt…

Devamını Oku

Fikri ve Sınai Haklar

Fikri mülkiyet, telif veya fikri haklar olarak anılmaktadır. Bir tasarımın üzerinde sahip olunabilecek maddi ve manevi hakların tamamını ifade etmektedir. Fikri mülkiyet bir kişi ve firmaya ait olan fikir ürünleridir. Söz konusu kişi veya firma tasar…

Devamını Oku

Türk Patent Marka Sorgulama

Türk Patent Marka Sorgulama İşlemleri Türk patent marka sorgulama yaparken öncesinde tasarım veya buluşun bir benzerinin daha önceden yapılıp yapılmadığından emin olunması gerekir. Burada buluş sahibinin titiz bir araştırma yapması gerekir. Çünkü ben…

Devamını Oku

İsim Patenti Alma

İsim patenti alma , o ürün veya hizmeti koruma altına almaktır. İsim patenti olarak geçen tarafınıza ait markanın tescil edilmesidir. Kullanılan veya kullanılacak olan markanızın isim patenti için başvuru yaparak hemen koruma süresini başlatabilirsin…

Devamını Oku

Endüstriyel Tasarım Tescili Nedir

Endüstriyel tasarım, bir tasarımın endüstri sektöründe kullanılabilmesi ve sanayiye uyarlanabilmesi için yapılan tasarımları kapsamaktadır. Tasarım ürünlerinin üzerinde şekiller, çizgiler, süslemeler vb. unsurlar bulunuyorsa ve daha önce bu şekilde b…

Devamını Oku

Uluslararası Patent Sorgulama

Uluslararası patent sorgulama işlemi, patentin alınıp alınmadığı veya hangi ülke sınırları içerisinde alındığını belirten bir aşamadır. Patent tescili yaptırmadan önce kişi veya kurumun patent sorgulama işlemini gerçekleştirmesi gerekir. Çünkü patent…

Devamını Oku

Online Patent Sorgulama

Günümüzde her işlem için kurulmuş olan web siteleri vardır. Patent, marka, isim hakkı ve faydalı model gibi işlemlerin sorgulama ve bilgileme işlemleri için kurulmuş online patent sorgulama sitesi de bunlardan biridir. Bu siteler üzerinden patent işl…

Devamını Oku

Marka Tescil Başvurusu Nereden Yapılır?

Marka tescil başvurusu için, bireysel olarak Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak, dilerseniz vekil atayarak, dilerseniz de karar patent firması aracılığı ile başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Marka tescil işlemlerinde karar patent size hızlı v…

Devamını Oku

İsim Hakkı Sorgulama

Yer almış olduğunuz sektörde istikrarlı bir başarı yakalayabilmenizin ilk adımlarından biri de hizmet ve ürünlerinizi en güvenli bir biçimde lanse edecek güçlü ve doğru bir isme sahip olmanızdır. Benzersiz ve ayırt edici profesyonel bir isme sahip ol…

Devamını Oku