Grup şirketleri aynı başvuruda bulunabilir mi?

Grup şirketlerinin aynı başvuruda bulunması iki şekilde mümkün olabilir.

Aynı marka için aynı anda başvuruluyorsa marka hak sahibi olarak birden fazla sahip eklenebilir. Ve bu şekilde markanın tüm hakları eşit bir şekilde tüm şirketlerde olur.

 Grup şirketlerinden birisi adına tescil edilen bir marka için, aynı markanın değişik renkteki bir logosu için ya da aynı markanın belirli bir bölümü için başvuruda bulunmak isteniyorsa marka hak sahibinin vereceği bir muvafakatname ile başvuru yaparak tescil almak mümkündür.

Marka tescilimi nereden araştırabilirim?

Marka tescilinizi Türk Patent ve Marka Kurumunun resmi sitesinde araştırabilirsiniz, fakat dosya içeriklerine ve istemiş olduğunuz markanın kapsadığı sınıflar ile ilgili marka uzmanı arkadaşlarımızdan daha detaylı bilgi almanız isteğiniz markanın tescili açısından daha sağlıklı olacaktır. KARAR PATENT’in köklü marka uzamanı kadrosu bu konuda size ister 0216 441 36 00 telefonlarımızdan ister 05559831987 numaralı  whatsapp numaralarımızdan yardımcı olacaktır.

Sosyal Medyada Kullandığım İsme Patent Alabilir miyim?

Sosyal medyada kullanılan isim, sayfa adları, nicklere marka tescili alınabilir, genel ibare olarak tek başına kullanılan isimler hariç ( şehir isimleri, kedi köpek, kuş, kağıt ) öncelikli olarak araştırması yapılması müsaitlik durumuna bakılması gerekir bu hizmeti   Karar Patent olarak Türk Patent Enstütüsü’ nden siz müşterilerimize ücretsiz olarak sunmaktayız.

Herşeye marka alabilir miyim?

Herşeye marka tescili alınamaz, öncelik olarak alınacak markanın araştırması TPE tarafından yapılması gerekir ve hangi sektörde alınacağına 45 sınıf içerisinden karar verilir araştırması yapılan marka müsait ise ( daha önce tescil edilmemiş ve genel ibare değil ise )başvuru yapılabilir genel ibareler tescil edilemez (masa, sandalye, gözlük, ayakkabı  ve şehir isimleri )gibi. Markalarınızın araştırmasını ücretsiz olarak Karar Patent ten yaptırabilirsiniz.

Çiçek Yada Hayvan İsmini Tescili Edebilir Miyim?

Köpek, ayı, kaplan, kedi, kuş, çiçek isimleri birebir tescil edilemezler bu isimler genel ibare olarak kabul edilmiştir, örneğin kediye verilen özel bir isim var ise tescil edilebilir, yada çiçeğinize hitapta bulunduğunuz özel bir isim tescil edilebilir, genel ibare olarak gecen isimleri diğerlerinden ayırt eden logo yada herhangi bir ıspat var ise Öncelik olarak araştırması yapılmalıdır. Daha önceden tescil edilelen markalar TPE tarafından red edilir.

Yazılıma Patent Alabilir Miyim?

Yazılıma patent başvurusu yapılamamaktadır. Yazılım için yapılması gereken işlem telif hakkı almaktır. Ancak yazılımdan yapılan bir uygulama ise bu uygulama dünya genelinde daha öncesinde yapılmayan bir uygulama ise uygulamanın yöntemi için patent başvurusunda bulunulabilmektedir.

Bulduğum Fikre Patent Alabilir miyim?

Bulunan fikir dünya da olmayan bir fikirse tabi ki patent başvurusu yapılabilir. Bunun için Karar patent  ekibine fikrin tarifi anlatılmalıdır. Fikrinize ilişkin taleplerinizi faydalarını ve mevcutta tekniğin bilinen durumunda olan kısımların dezavantajları ile birlikte anlatılması gerekmektedir. Sonuç olarak  fikrin kısaca özeti  yapılarak sanayide kullanabilir ligine katkısı belirtilmelidir. Fikrin görsel çalışmasının tamamlanıp başvuru ile Türk patent ve marka kurumuna iletilmesi gerekmektedir. Fikri mülkiyet, patent , marka gibi kavramları incelemelisiniz.

Her Ürüne Patent Alabilir miyim?

Her buluş patent başvurusu ile koruma altına alınamaz. Buluşun patent ile koruma altına alınabilmesi için öncelikle dünya genelinde yeni olması aynı zamanda sanayide uygulanabiliyor olması ve buluş basamağı içeriyor olması gerekmektedir. Örnek verecek olursak Türkiye’de olmayan bir buluş mevcuttur ancak bu buluş Fransa da bir buluşçu tarafından bulunmuş ise Türkiye’deki kişi patent başvurusu yapsa dahi rapor olumsuz gelecektir ve belgeye bağlanamayacaktır.

Patent belgesi alınamayacak kısımlar matematiksel metotlar ,oyun planları, edebi sanat eserleri ve insan sağlığını riske atacak konulardır.

Türkiye'de Kaç Çeşit Patent Vardır?

Türkiye de buluşlar buluş basamağına göre  2 şekilde korunabilirler;

  • Patent Başvurusu
  • Faydalı Model Başvurusu